Incalzire electrica cu convectoare electrice Adax

Cele mai uzuale 3 greseli

Vorbim de orice fel de incalzire electrica, putem concluziona faptul, ca este o decizie pe termen lung. Trebuie sa alegem intelept pentru a fi multumiti de alegerea facuta chiar si peste cativa ani. Din experientele cumulate de-a lungul anilor, putem spune ca ne-am confruntat cu multe situatii in care alegerile facute erau gresite. In acest articol vom enumera cele mai uzuale 3 greseli pe care dorim sa le evitam in cazul in care alegem incalzire electrica cu convectoarele electrice Adax sau orice alta varianta de incalzire cu calorifere electrice.

Cele mai uzuale greseli sunt urmatoarele:

  • Sistemul este subestimat
  • Convectorul este montat mult prea sus
  • Convector este montat gresit

Haideti sa le luam pe rand!

Sistemul este subestimat.

Aceasta greseala este specific nu doar clientilor persoane fizice dar din pacate chiar si instalatorii de meserie au tendinta de a subestima sistemul pe diferite motive. Care sunt cauzele acestor subestimari? Primul motiv, unul destul de prozaic este: suma initiala de investitie sa fie cat mai mica.Al doilea motiv, in situatia in care reteaua electrica nu face fata la mai multe convectoare. In aceasta situatie trebuie marita reteaua, pana la 32A, situatie in care reteaua face fata la consumatori electrici de 7,3kW consum simultan. Al treilea motiv este spatiul insuficient pe perete. In aceasta situatie putem folosi convectoare din seria VP11 –serie economica- sau putem pozitiona convectoarele pe console mobile. Subestimarea convectoarelor este greseala din simplul motiv, ca nu va face fata in conditii extreme de iarna. Fiind obligat sa mearga incontinuu veti avea o factura la energie electrica mai mare si o perioada de viata mai mica.

Convectorul montat mult prea sus

A doua greseala des intalnita, este montarea panourilor mult prea sus pe perete. Panoul Adax are un sensor care se afla sub filamentul de incalzire, astfel senzorul detecteaza temperatura aerului din camera. Acest aer se incalzeste trecand prin filament iar in baza legii fizicii urca pana la plafon.Daca camera se umpla cu aer cald de la plafon pana la panou, panoul fiind termostatat se opreste din lucru. Astfel, cantitatea de aer care se afla sub panou, nu va fi incalzit corespunzator. Inaltimea ideala de montare a panourilor este de 12 cm de la podea.

Convector montat gresit

A treia, dar cea mai grava greseala dintre toate, atunci cand ne intalnim cu convectoare montate cu capul in jos sau intoarse invers. Daca intelegem greseala descrisa la punctul 2, atunci chiar nu intelegem aceasta greseala. Pentru o functionalitate normala si pentru circulatia corecta aerului prin filament, convectorul se monteaza corect doar intr-un singur fel, convectorul avand cablul de alimentare si termostatul in partea dreapta.

Concluzie

Daca evitam aceste greseli, convectoarele noastre electrice de incalzire vor functiona pe termen lung in parametri normali fara defectiuni si cu un consum redus de energie electrica.

Spre produse: http://incalzit.ro/categorie-produs/

Dacă aveți întrebări din domeniu, contactați-ne la una din următoarele modalități:

Facebook: https://www.facebook.com/nordinova.ro/?fref=ts

E-mail: [email protected]

Telefon: +40 745 323 349