Fiecare parinte doreste pentru copilul sau cele mai bune lucruri. Din aceasta cauza exista o nesiguranta in noi, parintii privind solutia optima pentru incalzirea electrica. Primul aspect in incalzirea camerelor de copii este asigurarea cresterii sanatoase si in acelasi timp aspectul economic. In acest articol ne-am straduit sa clarificam si intrebarile legate de calitatea ideala a aerului din camera celor mici.

Temperaturi ideale ziua si noaptea

Multi isi ocrotesc odraslele de frig, dar experienta arata faptul, ca odihna intr-o atmosfera mai racoroasa este mai calmanta si lipsita de perturbari. Intr-o camera foarte incalzita copilul adoarme mai greu, transpira mai repede, devine nelinistit si se trezește mai des. Astfel, ca temperatura nocturna in jurul de 18-19 °C este corespunzatoare, in timp ce trebuie sa ne asiguram, ca copilul nostru este invelit corespunzator, solutia in acest sens pentru cei mai mici fiind un sac de dormit.

La reglarea temperaturii de zi merita sa luam in considerare, ca aerul mai rece duce la o circulație sangvina redusa. Deasemenea poate reduce si rezistenta mucoasei, astfel apar mai usor bolile respiratorii. In schimb o temperatura mai ridicata decat cea dorita, poate determina copilul la o stare molesita si fara vigurozitate. Merita deci sa gasim calea de mijloc, care in cele mai multe cazuri este reprezentata de valorile din jurul a 22-23 °C. Dar confortul de caldura depinde in mare masura, de vaporizare si modalitatea de incalzire a incaperii.

Vaporizarea din atmosfera

Procentul ideal al vaporizarii din aerul camerelor variaza intre 40-60 %. Acest lucru poate fi verificat cu un masurator foarte usor. In majoritatea locuintelor condensul aerului scade in mod drastic in urma supraincalzirii sau a calitatii proaste a ferestrelor si usilor. Datorita aerului cald si uscat caile respiratorii se deshidateaza, scade sentimentul de confort al copiilor si se poate ivi tusa. In astfel de cazuri trebuie sa asiguram condensul necesar prin vaporizatoare, plante cu exigenta ridicata de apa sau cu uscarea in locatie a rufelor proaspat spalate.

Astazi, din pacate, este valabil si contrariul acestei situatii, cand in locuintele bine izolate, dotate cu ferestre si usi moderne vaporizarea este ridicata pe timp de iarna. Mediul umed este un teren favorabil pentru inmultirea mucegaiului, sarcoptului, a caror prezenta pot conduce deasemenea la probleme respiratorice. Protectia impotriva condensului intens este o latura mai dificila decat cea a condensului scazut. Daca aerisirea nu ajuta, atunci aparatele devaporizante ar insemna o solutie, dar in nici un caz sa nu lasam copiii sa doarma in camere cu lancezeala.

Praful extins

Aerisirea sistematica este foarte importanta, dar in anumite zone rezidentiale (de ex.: centrul orasului, in vecinatatea drumurilor cu circulatie intensa) aerisirea la timpul nepotrivit poate cauza mai multa paguba decat folos. Gazele de esapament si aerul prafuit irita caile respiratorii. In astfel de circumstante merita sa amanam aerisirea in orele timpurii ale diminetii si a serilor tarzii, cand circulatia este mai redusa. Anumite moduri de incalzire au efecte diferite asupra circulatiei aerului prafuit. Din aceasta cauza merita sa luam decizii bine gandite in aceasta privinta. In urmatorul articol vom discuta despre acest aspect, dar si despre propuneri pro si contra referitoare la diferitele modalitati de incalzire a camerelor pentru cei mici.

Spre produse: http://incalzit.ro/categorie-produs/

Dacă aveți întrebări din domeniu, contactați-ne la una din următoarele modalități:

Facebook: https://www.facebook.com/nordinova.ro/?fref=ts

E-mail: [email protected]

Telefon: +40 745 323 349